Jump to content
08/12/25

– Dette ligger i blodet mitt

Når Andreas Nyheim (29) nå tar styringen på Olivia i Ramsalt, er det med en drivkraft han har hatt med seg hele livet; kjærligheten til restaurantfaget. Nå skal han bygge et sterkt team og ta ut potensialet i Bodøs største restaurant.

Andreas Nyheim (29)
Blant nydelige interiørdetaljer og elegante materialer peker Andreas Nyheim (29) på det som betyr aller mest; – Et arbeidsmiljø der folk virkelig trives, vokser med oppgavene og gir gjestene den gode følelsen av å bli ivaretatt, sier han. (Foto: Christine Karijord)

– Jeg søkte faktisk ikke på denne jobben, jeg ble hentet og kjente på en stor entusiasme. Jeg har vært i denne bransjen hele livet, har vokst opp med at mamma og pappa har drevet Mon Ami, og har jobbet der selv i mange år. Dette ligger i blodet, smiler Andreas. 

Han forteller at oppveksten i bransjen etter hvert ble en slags lederutdanning i seg selv. At han serverte tusen mennesker i Spektrum før han var fylt 20 år, lærte å behandle gjester fra morgen til kveld – og etter hvert fikk en mentor som skulle prege valget av karriere, langt ut i voksenlivet. 

– Knut Erik Pauli har lært meg så utrolig mye om det å være leder. Han er et maskineri. Måten han ser folk, tar vare på folk og står støtt uansett. Han er et forbilde, og jeg tar med meg mye av det jeg har fått fra han inn i restauranten her, sier Andreas. 

Andreas Nyheim i restauranten Oivia
I en av restaurantens mest stemningsfulle soner viser driftssjefen frem rommet som forvandles med sesongene, fra sjøutsikt og midnattssol på sommeren til intime vinterkvelder med levende lys. (Foto: Christine Karijord)

Tid for nye utfordringer 

Etter mange år på samme plass, kjente Andreas at det var tid for å bevege seg videre, kjenne på nye utfordringer og prøve noe nytt. 

– Jeg kunne lukke øynene og vite hva som var i hvert skap på jobben. Og jeg kjente at jeg trengte noe nytt. Et nytt driv og nye mål, sier 29-åringen. 

Da han fikk en telefon fra Olivia Restauranter, var likevel ikke svaret gitt. Men han kjente det raskt. Dette var muligheten han egentlig lengtet etter. Og etter fire måneder i sjefsstolen, er ikke Andreas i tvil. 

– Jeg har aldri hatt en så bratt læringskurve tidligere. Det er så gøy. Jeg lærer, feiler og gjør mitt beste neste gang. Det er sånn det skal være, smiler han. 

Vil bygge Bodøs beste arbeidsmiljø

Olivia i Bodø er en av byens største restauranter, med en kapasitet få andre kan matche. Potensialet er enormt, mener Andreas – men det starter ikke med gjestene, det starter med folkene som jobber der og teamfølelsen. 

– Jeg vil bygge et arbeidsmiljø som folk gleder seg til å komme til. Et sted der du får en klem eller en high five når du kommer inn døra, der du er trygg, sett og tatt vare på, sier lederen. 

Han er overbevist om at gode team gir gode gjesteopplevelser. 

– Har folk det bra på jobb, så merker gjestene det. Det vet jeg er stor del av suksessfaktoren, sier Andreas. 

Kvalitet, men ingen snarvei

Matfilosofien på Olivia er heller ikke tilfeldig. 60 prosent av råvarene importeres direkte fra Italia, og på kjøkkenet brukes ikke mikrobølgeovn. Til og med glutenfrie pizzaer lages fra bunnen av. 

– Jeg ble nærmest sjokkert. Glutenfrie bunner blir fort steinharde etter to minutter og det er en kunst å få de til, men her…så saftige at jeg trodde det var en vanlig pizzabunn. Helt rått, sier Andreas. 

– Og favorittretten så langt? 

– Den langstekte svinenakken. Den «faller» fra hverandre. Helt vilt god, sier restaurantlederen. 

 

Andreas Nyheim i sofa Olivia
Andreas Nyheim midt i hjertet av Olivia, omgitt av varme toner, mykt lys og den italienske sjelen han skal videreutvikle i Bodø og Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)

Gigantisk kapasitet, og nye planer

Olivia er allerede en magnet for store grupper. De neste ukene er det bookinger på alt mellom 30 og 50 personer, midt i vanlig juledrift. 

– Jeg tror vi er de eneste som kan ta imot så store selskap og fortsatt ha plass til alle andre gjester. Det er veldig inspirerende og artig å ha muligheten til, sier Andreas. 

På nyåret vurderes det å gjenopplive populære pizzakurs, private møteromsløsninger og mer bedriftsrettet aktivitet. 

– Jeg bare gleder meg, sier 29-åringen.

Perfeksjonisten med beina plantet i Bodø

Andreas smiler når han innrømmer at han er en perfeksjonist.

– Selv om perfeksjon ikke finnes, så er jeg typen til å sikte dit. Hvis man blir fornøyd, så stopper utviklingen, sier Andreas, oppvokst i Bodø med tre år på BI i Trondheim der han studerte markedsføringsledelse. 

Akkurat nå tenker han mest på potensialet i Ramsalt. Der Olivia er plassert mellom en badsstuelandsby som stadig nærmer seg åpningsdato, andre flotte restauranter og et knakende fint hotell. Med havet som skue utenfor restauranten, og en sommer som det bare er å glede seg til – med pergolaer som perler på en snor langs kaia. 

– Det ligger et enormt potensial i denne restauranten. Nå handler alt om å bygge teamet, strukturere heve kvaliteten ytterligere, sånn at vi kan løfte Olivia i Bodø opp til enda et nytt nivå, avslutter Andreas.