Jump to content
04/09/25

Ny sjømatdestinasjon vokser frem i Ramsalt

Ramsalt blir enda hetere på kaikanten! I januar 2026 åpner Favn Servering Sjøbaren – Bodøs første rendyrkede fiskerestaurant. Her settes havet på bordet, med råvarer hentet rett utenfor døra.

Fredrik Schön Ramsalt
Fredrik Schön, daglig leder på Txaba og kommende leder for Sjøbaren, ser frem til å rendyrke et konsept som setter fisk og skalldyr i sentrum. (Foto: Christine Karijord)

Ramsalt har på få år forvandlet Bodøs kaikant til en pulserende møteplass med hotell, kultur og opplevelser i sjøkanten. Snart får området et nytt høydepunkt.

– Vi har havet rett utenfor, og tilgang på råvarer i verdensklasse. Nå griper vi muligheten til å rendyrke et konsept som setter sjømat i sentrum. Det føles helt naturlig i en by som Bodø, sier daglig leder Fredrik Schön, som også leder dagens drift på Txaba.

2025 06 13 Illustrasjoner Fugle
Fugleperspektiv over det nye kaianlegget ved Ramsalt, der RAW – Ramsalt Arctic Water nå tar form. Her kommer saltvannsbasseng, badstuer og uterom – samtidig som Sjøbaren får en egen restaurantavdeling helt ute på kaikanten. Kaia blir også base for Rampens RIB-båter og Brim Explorers cruiseopplevelser, som sammen gjør Ramsalt til en pulserende destinasjon for både innbyggere og besøkende. (Illustrasjon: Norconsult)

All-in på fisk og skalldyr

Med Sjøbaren går Favn Servering «all-in» på fisk og skalldyr – noe Schön mener både lokale gjester og turister har etterspurt lenge.

– Vi ser etterspørselen fra både våre kjære stamgjester og turistene, som ønsker mer fisk og skalldyr. I Bodø finnes det ingen restaurant som rendyrker det i den grad vi nå skal gjøre. Når vi samtidig jobber tettere og tettere med RAW-prosjektet, opplever vi at stjernene står på linje. Vi er klare for en ny utfordring, en videreutvikling – og det føles helt riktig nå, sier Schön.

Han lover en meny som speiler havets rikdom, med råvarer hentet rett utenfor restaurantvinduene.

– Når havet gir oss kamskjell, kongekrabbe, skrei og reker – da ligger alt til rette for å skape noe helt unikt, sier han.

Fra Txaba til Sjøbaren

Satsingen skjer i Txabas lokaler på kaikanten, og Schön lover en sømløs overgang for gjestene. Hele teamet fra Txaba blir med videre, og planen er å utvide bemanningen.

– Med større kapasitet og et mer rendyrket konsept får vi flere muligheter til å utvikle oss. Samtidig skal gjestene fortsatt møte de samme menneskene og den samme gjestfriheten de kjenner fra før, sier han.

Txaba holder åpent ut året og vil «avslutte med stil» før stafettpinnen gis videre til Sjøbaren i januar.

En del av Ramsalt-pulsen

Sjøbaren får RAW – Ramsalt Arctic Water – som nærmeste nabo, et nytt anlegg med badstuer, saltvannsbasseng og uterom.

– Ramsalt utvikler seg til en destinasjon helt i særklasse, og Sjøbaren blir en viktig del av helheten. Beliggenheten på kaikanten kunne ikke vært bedre, sier Erik Tostrup, forretningsutvikler i Favn Servering.

Han peker på at satsinger som Rampens nye Adventure Hub og Brim Explorers tilstedeværelse i havna tilfører liv til området.

– Med RIB-båtene og cruisebåten liggende ved kaia vil dette gjøre Ramsalt mer attraktivt enn noen gang, både for fastboende og besøkende, sier Tostrup.

 

Fredrik Schön og Arve Pedersen
Snart blir det sjømat for alvor i Ramsalt! Fredrik Schön og Arve Pedersen står midt i lokalene der Bodøs nye fiskerestaurant Sjøbaren snart skal ta form. (Foto: Christine Karijord)

– Bodø fortjener en ekte fiskerestaurant

Arve Pedersen, direktør Utleie og Relasjon i Hundholmen Byutvikling, mener satsingen treffer midt i kjernen av hva Ramsalt skal være.

– Vi er veldig glade for denne satsningen. For det første at Bodø endelig får sin 100 prosent rendyrkede fiskerestaurant, noe vi har savnet i mange år. At Favn Servering nå endrer konseptet slik at det passer enda bedre med Ramsalt som konsept, betyr mye. Dette blir både ekte, folkelig og nært. Og de skal servere det som havet rett utenfor døra gir oss, sier Pedersen.

Han forteller at planene også innebærer å utvide restauranten, med flere sitteplasser og en egen utvidet restaurantdel helt ute på kaikanten ved badstuelandsbyen.

– Dette blir utrolig spennende. Jeg ser virkelig fram til å kunne sette meg ned med en fersk fisk, blåskjell eller andre kulinariske kortreiste retter, servert rett ved havet der maten kommer fra, sier Pedersen.