Jump to content
05/06/25

Nå åpner uteserveringen i Ramsalt – 150 meter langs kaia

Med pergolaer på rekke og rad og nå hele 150 meter uteservering, står restaurantene i Ramsalt klare til å ønske velkommen til havkanten

20240822 L1020015

Fra land til sjø – Ramsalt skal vokse videre

Bak utviklingen av Ramsalt står Hundholmen Byutvikling og Christian Jakhelln, og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling bekrefter at prosjektet fortsetter og vil ta fart utover sommeren.

– Nå er uteserveringen på land ferdigstilt, med 150 meter tilrettelagt for mat, drikke og opplevelser. Neste steg blir bygging ute i sjøen, med blant annet saunalandsby, turistbåter og ribbåthavn. Dette skal bli et knutepunkt for både byens befolkning og tilreisende – og bidra til å styrke opplevelsesturismen i Bodø, sier Pedersen.

Og med åpningen av uteserveringen på nasjonaldagen håper han Ramsalt blir en naturlig del av årets 17. mai-feiring, både langs kaia og i Sjøgata der  Baker Olsen og Olivia har uteservering langs fortauet.

– Nå håper vi dette er starten på en lang sesong med gode opplevelser i Ramsalt. Vi har virkelig en spennende tid i møte, sier Pedersen.  

Et bynært fristed – med smaken av verden

Ramsalt byr på et bredt spekter av mat og drikke – med noe for enhver smak. Her kan man oppleve italienske klassikere hos Olivia, brasilianske grillretter på Brasilia, fristende småretter hos Txaba, ferske bakevarer hos Baker Olsen, eller moderne bistrofavoritter hos The Social Bar & Bistro.

– Det var fantastisk å se kaia full av folk i fjor, og den gode atmosfæren som oppsto på solfylte dager var helt nydelig, sier Fredrik Schön, daglig leder og medeier i Txaba, som nå gleder seg til å gjenskape stemningen fra lange solrike dager og fullt av liv i Ramsalt.

- Vi håper folk vil oppleve Ramsalt som et eget sentrum i byen – et sted hvor man gjerne blir sittende lenge. Et møtested med et bredt tilbud der timene bare flyr, sier Schön. 

Solskinn fra hotellet

Fra land til sjø – Ramsalt skal vokse videre

Bak utviklingen av Ramsalt står Hundholmen Byutvikling og Christian Jakhelln, og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling bekrefter at prosjektet fortsetter og vil ta fart utover sommeren.

– Nå er uteserveringen på land ferdigstilt, med 150 meter tilrettelagt for mat, drikke og opplevelser. Neste steg blir bygging ute i sjøen, med blant annet saunalandsby, turistbåter og ribbåthavn. Dette skal bli et knutepunkt for både byens befolkning og tilreisende – og bidra til å styrke opplevelsesturismen i Bodø, sier Pedersen.

Og med åpningen av uteserveringen på nasjonaldagen håper han Ramsalt blir en naturlig del av årets 17. mai-feiring, både langs kaia og i Sjøgata der  Baker Olsen og Olivia har uteservering langs fortauet.

– Nå håper vi dette er starten på en lang sesong med gode opplevelser i Ramsalt. Vi har virkelig en spennende tid i møte, sier Pedersen.