27/06/23
Smekkfull åpningsfest på Olivia i Ramsalt
I tropevarme og kveldssol åpnet Olivia dørene i Ramsalt med en fest som samlet hele byen. Med boblende stemning, åpen dør til fjorden og duften av italiensk mat i lufta, ble gjestene ønsket velkommen til en smakfull kveld ved vannkanten, der Bodø møtte Roma under midnattssolen.
Utenfor Olivia i Ramsalt er det rød løper og metervis med kø for å komme inn på den italienske restaurantens feiring av åpning i Bodø, nå med tilhørende uteservering og lokaler mot havet.
- Det er veldig hyggelig å ha fått Olivia til Bodø. De er flinke. De er så gode at de gjør oss bedre, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling, som står bak Ramsalt-området sammen med Christian Jakhelln AS .
Han mener opplevelsen av by-festen på Ramsalt-kaia var nærmest makelaus.
- Alt klaffet. Det var gåsehud-stemning fra første stund, og en raus åpningsfest hvor Olivia inviterer inn og gir oss noe nytt. Også fikk vi avsluttet i midnattssol, helt makalaust, sier Pedersen.
Olivia Restauranter åpnet den nye uteserveringen på Ramsalt med levende musikk og fyrverkeri. - En raus åpningsfest hvor Olivia inviterer inn og gir oss noe nytt, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)
Et kollegialt samarbeid
Pedersen løfter fram kollegaene Børge Kristensen, som er prosjekt- og bærekraftsjef i Hundholmen Byutvikling og administrerende direktør i Christian Jakhelln, Erling Ole Berg-Hanssen, som gode partnere i prosessen med å få Olivia til byen.
- Det er en omfattende jobb å få en bedrift som Olivia til å etablere seg i Bodø. Og løsningen som var utslagsgivende for at Olivia sa ja, var Erlings forslag om skyvedører og uteservering mot Sjøgata. Et konsept som har skapt stor hygge i Ramsalt-området, og som allerede er veldig populært formiddagstid. Og Børge, han har stått på natt og dag for å bistå Olivia fram til åpning av hele restauranten og uteserveringen, sier Pedersen.
For Berg-Hanssen blir det nå spennende å se hvordan Olivia og hele konseptet rundt restauranten blir tatt imot av både gjester som kommer til byen, og ikke minst lokalbefolkningen.
- Vi fikk oppleve en flott og perfekt kveld i Ramsalt, kanskje blant de bedre som har vært i byen. Å se 350 mennesker stå i kø i Sjøgata er ikke hverdags, men både gledelig, spennende og noe som skapte forhåpninger. Nå blir det interessant å se hvordan dette tas imot videre, og hvordan utviklingen blir i området når Favns nye restaurant kommer til høsten, sier Berg-Hanssen.
Full fres på kjøkkenet under Olivias åpningsfest! Dyktige kokker og servitører sørget for en uforglemmelig kveld på Ramsalt-kaia, der byens befolkning ble vartet opp med smakfull mat, sprudlende drikke og ekte italiensk gjestfrihet i midnattssol. (Foto: Christine Karijord)
Særpreg og kule løsninger
Både Berg-Hanssen og styreleder Morten Jakhelln i Christian Jakhelln AS mener at man virkelig klarte å skape byliv i Bodø med festen Olivia arrangerte i Ramsalt.
- Uteserveringen på kaia skapte et smug som ga en veldig god romfølelse. Og jeg tror dette blir noe folk kommer til å like. Olivia er fantastisk flinke med personalet sitt, og sammen skapte de et knirkefritt arrangement vi ikke kommer til å glemme, sier Jakhelln.
Berg-Hanssen mener inne/ute-løsningene i Olivia-restauranten hvor det er uteservering på begge sider av bygningen, er både kult og unikt.
- Med dette i sammenheng med Olivia sitt særpreg har man klart å skape høy grad av attraktivitet. Med Olivia har vi tatt et nytt steg i en positiv retning i Ramsalt, sier Berg-Hanssen.
Smil, samtaler og god stemning under pergolaene på Ramsaltkaia – her nyter folk mat og drikke i lune omgivelser, med havet som bakteppe og sommeren på sitt beste. (Foto: Christine Karijord)
Olivia Ramsalt, en perle ved vannkanten! Med utsikt mot havet, lune materialer og italiensk sjel i hvert hjørne, er Olivia i Ramsalt ikke bare en restaurant – det er et vakkert sted å samles, nyte og senke skuldrene. (Foto: Christine Karijord)